KNLTB competitie

Het is mogelijk om bij Unilever Tennisclub competitie te spelen: districtscompetitie en de landelijke competitie. Er wordt in een poulesysteem gewerkt van een x-aantal teams.

In het voorjaar wordt op vrijdag en zaterdag districtscompetitie gespeeld. In de regel speelt men 3 of 4 keer thuis. De districtscompetitie kent ook een najaarscompetitie die ook op vrijdagavond en zaterdag wordt gehouden. Er worden uit en thuiswedstrijden gespeeld. De landelijke competitie wordt alleen gespeeld in het voorjaar en wel op de zondag.

Voorjaarscompetitie – april t/m juni
Op vrijdagavond is de aanvangstijd 19.00 uur.

Op zaterdag zijn de aanvangstijden van de wedstrijden variabel. Dit betekent dat elke vereniging zelf mag bepalen wat de aanvangstijd is en kan het zijn dat een uitwedstrijd vroeger dan 13.30 uur start. UTC hanteert over het algemeen als aanvangstijd 13.30 uur voor de thuiswedstrijden. In overleg met de Verenigings Competitie Leider (VCL) kan hiervan worden afgeweken (maximaal 2 teams kunnen eerder beginnen).

Op zondag zijn de aanvangstijden variabel, tussen 9.00 of 12.00 uur afhankelijk van hoeveel teams thuis spelen.

Najaarscompetitie – september t/m oktober
De najaarscompetitie vangt aan om 10.00 uur.
‚Äč
Voor alle competities geldt: je kunt je individueel opgeven, maar complete teams genieten de voorkeur. De inschrijving geschiedt door een ondertekend inschrijfformulier per post of email te retourneren aan de VCL.

Verder geldt dat mensen die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld voorrang hebben bij het spelen in de najaarscompetitie of voorjaarscompetitie in het daaropvolgende jaar, onder de voorwaarde dat er minimaal 2 mensen in het team mee moeten doen die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld in hetzelfde jaar van inschrijving.

Verenigings Competitie Leiders (VCL)
Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de volgende VCL’s:
Ronald Stasse: 06-51887560 / [email protected]
Gerard Buren: 06-47224774 / [email protected]

Baanbezetting
Gedurende de competitieweekeinden zijn de banen gereserveerd voor thuisspelende teams op vrijdagavond, zaterdag en eventueel op de zondag.

Tijdens de voorjaarscompetitie zijn de banen gereserveerd:
  • Op vrijdagavond zijn alle banen vanaf 19.00 uur tot het einde van de wedstrijden;
  • Op zaterdag alle banen vanaf 13.30 uur tot het einde van de wedstrijden;
  • Op zondag min 2 banen vanaf 09.00 uur tot aan het einde van de wedstrijden.
Tijdens de najaarscompetitie zijn alle banen op zaterdag gereserveerd vanaf 10.00 uur tot het einde van de wedstrijden.