KNLTB competitie

Het is mogelijk om bij Unilever Tennisclub competitie te spelen:
districtscompetitie en de landelijke competitie. Er wordt in een poulesysteem gewerkt van een x-aantal teams.

Corona - KNLTB
Op dit moment hebben we niet alle antwoorden om de beslissingen over de start van de competitie te kunnen nemen. Onze intentie is voor iedereen die graag competitie wil spelen dit mogelijk te maken binnen de geldende maatregelen. Dat vraagt geduld en flexibiliteit.
De KNLTB blijft de ontwikkelingen rond het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid op de voet volgen. Uiteraard zijn ze continu in gesprek met NOC&NSF, de sportbonden en ministeries in Den Haag om de versoepelingen voor de sport op de agenda te zetten, zodra de situatie dit weer toe laat.
.
Voorjaarscompetitie – I.v.m. Coronamaatregelen voorlopig uitgesteld naar begin juni
Op vrijdagavond is de aanvangstijd 19.00 uur.

Op zaterdag zijn de aanvangstijden van de wedstrijden variabel. Dit betekent dat elke vereniging zelf mag bepalen wat de aanvangstijd is en kan het zijn dat een uitwedstrijd vroeger dan 13.30 uur start. UTC hanteert over het algemeen als aanvangstijd 13.30 uur voor de thuiswedstrijden. In overleg met de Vereniging Competitie Leider (VCL) kan hiervan worden afgeweken (maximaal 2 teams kunnen eerder beginnen).

Op zondag (landelijke competitie) zijn de aanvangstijden variabel, tussen 9.00 of 12.00 uur afhankelijk van hoeveel teams thuis spelen en of er kids competitie is.

Op zondag (8&9 competitie) is de aanvangstijden 17.00 uur afhankelijk van hoeveel teams thuis spelen. De 8&9 competitie spelen maar 2 dubbels.

Op zondag (kids rode en oranje competitie) 28 maart t/m 20 juni inclusief inhaaldagen
is de aanvangstijd 9.00 uur en duurt tot 10.30 uur

Najaarscompetitie – 17 september t/m 21 november inclusief inhaaldagen o.v.b.
De najaarscompetitie vangt aan op de vrijdag om 19.00 uur en op de zaterdag en zondag om 10.00 uur.

Op zondag (kids rood en oranjecompetitie) -12 september t/m 9 november inclusief inhaaldagen. Aanvang 9.00 uur tot 10.30 uur

Voor alle competities geldt: je kunt je individueel opgeven, maar complete teams genieten de voorkeur. De inschrijving geschiedt door een ondertekend inschrijfformulier per post of email te retourneren aan de VCL.

Verder geldt dat mensen die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld voorrang hebben bij het spelen in de najaarscompetitie of voorjaarscompetitie in het daaropvolgende jaar, onder de voorwaarde dat er minimaal 2 mensen in het team mee moeten doen die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld in hetzelfde jaar van inschrijving.

Verenigings Competitie Leiders (VCL)
Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de volgende VCL’s:
Gerard Buren: tel 06-47224774, mail [email protected]
Maarten van der Heiden: tel 06-57583860, mail [email protected]

Baanbezetting
Gedurende de competitieweekeinden zijn de banen gereserveerd voor thuisspelende teams op vrijdagavond, zaterdag en eventueel op de zondag.

Tijdens de voorjaarscompetitie zijn de banen gereserveerd:
  • Op vrijdagavond zijn alle banen vanaf 19.00 uur tot het einde van de wedstrijden;
  • Op zaterdag alle banen vanaf 13.30 uur tot het einde van de wedstrijden;
  • Op zondag min 2 banen vanaf 09.00 uur tot aan het einde van de wedstrijden.
Tijdens de najaarscompetitie zijn alle banen op zaterdag gereserveerd vanaf 10.00 uur tot het einde van de wedstrijden.