RECYCLE JIJ MEE BIJ UTC?

09 juni 2021

Als club dragen wij graag ons steentje bij aan een duurzamere wereld

Statiegeld en inzamelen plastic flesjes
Plastic zwerfafval wordt een steeds groter probleem, ook op veel sportclubs. Om dit probleem tegen te gaan is er vanuit de overheid besloten op kleine flesjes statiegeld in te voeren. Vanaf 1 juli 2021 moet je statiegeld rekenen op de verkoop van flesjes kleiner dan 1 liter. Dit gaat om een bedrag van 15 cent per flesje. De prijzen van drankjes uit een plastic fles worden daarom met dit bedrag verhoogd. In het clubhuis staat een inzamelbak waar de plastic flesjes in verzameld worden. Zo leveren we een bijdrage aan de oplossing van het probleem. Gooi hier jouw plastic flesjes in, de opbrengst wordt gespaard voor de club! Natuurlijk kun je je de flesjes ook zelf inleveren op een retourpunt.

Oude tennisballen? Lever ze in, en steun een goed doel
Het is mogelijk om oude tennisballen op onze club in te leveren. Samen met Oudetennisballen.com zijn we gestart met het inzamelen van gebruikte tennisballen. In het clubhuis vind je naast de ingang een witte, waar je de tennisballen in kunt doen.

Oudetennisballen.com verkoopt de tweedehands tennisballen en voor elke ingezamelde bal wordt er een bedrag gereserveerd dat ten goede komt aan het Indoor Gehandicapten Tennis. Door het inleveren van je oude tennisballen, steun je dit goede doel en krijgt je oude tennisbal een tweede leven. Meer informatie vind je op www.oudetennisballen.com