DUBBELEN WEER TOEGESTAAN VANAF ZATERDAG 23 MEI

23 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond 19 mei 2020 heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen.

Op 22 mei is hiertoe door de Gemeente Rotterdam de vereiste toestemming gegeven. Spelers mogen nu ook dubbelen, vier spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1,5 meter gehandhaafd wordt.

Vanaf zaterdag 23 mei mag er weer gedubbeld worden op onze banen. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september.

Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines eventueel eerder dan bovengenoemde datum weer open mogen.

Wij als bestuur hechten eraan om de officiële richtlijnen te volgen voor de gezondheid van onze leden en willen  geen enkel risico te nemen v.w.b. boetes.

De regels voor tennisspelers

• Vanaf 13 jaar, houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De vereniging is alleen open voor vrij spelen (mits er van te voren een baan is gereserveerd) en trainen;
  • Volwassenen vanaf 19 jaar mogen vrij spelen zonder toezicht van een toezichthouder; maximaal vier spelers per tennisbaan;
  • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan;
  • De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten;
  • Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles van hun kinderen;
  • Iedereen moet vanuit huis, digitaal een baan reserveren via de KNLTB clubapp; voor single geldt zoals vanouds 30 minuten, voor een dubbel 45 minuten. Mocht je nadat de tijd verlopen is nog door willen spelen, dan mag dat als niemand anders de baan gereserveerd heeft. Wel verzoeken we jullie om dan de baan tussentijds goed te slepen omdat de banen -ook al door de droogte- nog kwetsbaar zijn.
  • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek;
  • Geef geen high fives;
  • Wissel van baanhelft met de klok mee;
  • Houd altijd een racketlengte afstand;
  • Ga na het spelen direct naar huis.

Ook wil het Bestuur jullie allemaal bedanken voor jullie supportom alles goed te laten verlopen.

Veel tennisplezier!