CORONA MAATREGELEN M.I.V. 14 OKTOBER

15 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update m.i.v. 14 oktober:

• De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Iedereen moet vanuit huis, digitaal een baan reserveren via de KNLTB clubapp.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Wel mag er gebruik gemaakt worden van de toilet.
  • Ook de laddercompetitie  komt nu te vervallen.
  • Als een jeugdlid t/m 17 jaar op de eigen accommodatie een training heeft dan worden ouders (ook als ze het kind brengen naar de club) als toeschouwer gezien en mogen zij niet blijven kijken.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Keep save and healthy!