CLUBHUIS EN TERRAS WEER OPEN

17 juni 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 24 juni 2020 heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis verder te versoepelen. Gemeente Rotterdam heeft de vereiste toestemming gegeven.

Het clubhuis en terras voor sportkantines mogen ook weer open per 1 juli a.s. Uiteraard met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Ook mogen de kleedkamers weer open en er kan weer gebruik gemaakt worden van de douches.

De regels voor tennisspelers:

• Volwassenen vanaf 19 jaar mogen vrij spelen zonder toezicht van een toezichthouder; maximaal 4 spelers per tennisbaan;
  • Iedereen moet vanuit huis, digitaal een baan reserveren via de KNLTB clubapp; voor single geldt nu 45 minuten, voor een dubbel 60 minuten. Mocht je nadat de tijd verlopen is nog door willen spelen, dan mag dat als niemand anders de baan gereserveerd heeft. Wel verzoeken we jullie om dan de baan tussentijds goed te slepen omdat de banen -ook al door de droogte- nog kwetsbaar zijn.
  • Wissel van baanhelft met de klok mee;
  • Houd altijd een racketlengte afstand.
  • Geef geen high fives;
  • Neem alle hygiëneregels in acht zoals o.a. op de toiletten is aangegeven.
  • Op de terrassen en in het clubhuis mag je alleen zitten en niet staan.
  • Alle plekken voor tafels en stoelen zijn gemarkeerd op het terras. Binnen en buiten zijn looprichtingen aangegeven met zwart geel grondtape.
  • Zorg dat er een persoon per tafel de bestellingen doet aan de bar.
  • Er kan alleen met pin worden betaald.
  • Na het gebruik van consumpties de gebruikte glazen en flesjes op de daarvoor aangegeven plek wegzetten.
  • Volg alle aangegeven looprichtingen zodat je elkaar zo min mogelijk in de weg loopt.
  • Publiek is weer toegestaan mits de 1,5 meter regel wordt gehandhaafd.